En by der lyser i mørket

Randers skal være lysets by! Der er allerede en række spændende lyskunstprojekter i byen. F.eks. Verdo’s skorsten, Sparekassen Kronjyllands hovedkontor og Ingvar Cronhammers kunstværk Red Falls, der står for enden af Østervold. Vi vil bygge videre på dette gode fundament og gøre Randers til lysets by i Danmark. Det skal være en oplevelse i sig selv at gå på opdagelse i Randers når mørket falder på. Pladser skal være oplyst af fascinerende lysskulpturer og bygninger beklædes med farverig kunstbelysning. Som en del af Lysets by skal Randers have Danmarks flotteste julebelysning.

I Forum Randers har vi en vision for hvordan Randers som lysets by skal se ud og arbejder ud fra den, i øjeblikket på konkrete lysprojekter rundt omkring i byen, som realiseres i takt med ændringer af byrummet. Der er i 2017 afsat 1,5 million til forandring af byrum gennem belysning. Der arbejdes konkret på:

  • Udskiftning af belysning i bymidten
  • Opsætning af lysskulpturer
  • Kunstbelysning, den blå bro, Randers Bro og Stilbroen
  • Opgradering af julebelysning

Herunder kan du se billeder af hvordan nogle af de konkrete projekter kan se ud.

Som markering af Randers vision om at blive lysets by og en forsmag på hvad i har i vente, opstillede vi i julen 2015 en lysskulptur af Hesten på havnen. Denne skulptur kan I år ses for enden af Storegade.

Som et led i byen lysstrategi var Randers værter for Urban Labs konference: Se lyset, hør lyden, som handler om brug af lys og lyd i byrummet. Læs mere om konferencen her.

Har du forslag og ideer eller mener du at du kan bidrage med kompetencer til dette projekt kontakt Morten Arnesen.

Yderligere info

Visionen bag Lysets by

Status på projektet

Inddeling af byrum